Sociologul Gelu Duminică: „Atunci când s-a îmbolnăvit fratele meu, părinții mei au dărâmat casa și au vândut cărămizile ca să îi poată cumpăra o injecție”

0
204

ociologul Gelu Duminică s-a născut într-o familie săracă de romi, la mai puțin de un an după moartea fratelui său cel mare, care suferise de leucemie.

…Mama lui Gelu Duminică a rămas analfabetă, iar tatăl său a făcut doar 7 clase. „În momentul în care cele două sărăcii, a mamei și a tatălui, s-au unit, au devenit o sărăcie mai mare. Și au plecat dintr-un grajd, acolo au stat prima dată. Și au început să construiască. Toate muncile grele pe care le-au avut i-au făcut să înțeleagă că, dacă aveau carte, puteau să muncească mai ușor. Și nu ar mai fi trebuit să lucreze în frig, cu mâna în apă rece, femeie de serviciu. Mama mea a fost femeie de serviciu și spunea că, dacă ar fi avut măcar patru clase, ar fi avut o muncă mai ușoară”, a povestit sociologul în emisiunea „În fața ta”.

https://republica.ro/sociologul-gelu-duminica-zatunci-cand-s-a-imbolnavit-fratele-meu-parintii-mei-au-daramat-casa-si-au-vandut

Lasă un răspuns