Primăria Sectorului 6 : De 500 de ani nu a mai fost eclipsă de lună în perioada de #Halloween. Și o vom vedea cu toții prin telescoape, la noi, în 6, într-un cadru de basm

  0
  102

  Sâmbătă, în a doua zi de #WestSideHalloFest, se anunță eclipsă parțială: Lună ROȘIE!
  Se va întâmpla chiar la miezul nopții. Care erau șansele?!

  Adrian Bănuță, președintele Asociației Science & Technology și organizatorul #AstroFest din #Sectorul6 spune că acest fenomen se întâmplă o dată la 500 de ani.
  „De unde știm? În urma unui calcul matematic. Eclipsele de Lună sau de Soare sunt prezise cu exactitate încă din Antichitate. Iar o eclipsă parțială de lună în weekend-ul de Halloween se întâmplă o dată la 500 de ani”, spune Bănuță.

  Evenimentul astral are loc începând cu ora 21.02, iar maximul eclipsei va fi atins la ora 23.14. Începând cu ora 22.00, partea de jos a Lunii devine roșie.

  VEZI ECLIPSA DE LUNĂ PRIN TELESCOP, GRATUIT!

  O echipă Știință și Tehnică va fi prezentă pe insula #LaculMorii, în cele 3 zile de West Side Hallo Fest. Va susține ateliere de: robotică, astronomie, desen 3D, gaming, VR, biologie, grafică, animație, baloane de săpun.

  Sâmbătă, când are loc eclipsa, specialiștii vin cu 4 telescoape profesionale, la care ai acces gratuit.
  Unul va fi conectat la ecranul gigant de la scenă, astfel încât spectaculoasa eclipsă să poată fi văzută în direct de voi toți.

  ⁉️ CÂT DE DES AU LOC ECLIPSE DE LUNĂ
  În 5.000 de ani, se produc circa 12.000 de eclipse de Lună, dintre care 4.207 parțiale, 3.479 totale.
  Se văd doar pe o jumătate de glob, adică din 7.686 de eclipse în cei 5.000 de ani, noi am văzut vreo 3.800.
  În medie, una la 1,31 ani. Așadar, într-o zi anume din cele 365 ale anului (să zicem 28 octombrie), statistic, se va produce o eclipsă de Lună (parțială sau totală) o dată la 480 de ani.

  Dar asta nu e tot! Nu toate eclipsele sunt vizibile pentru că nu mereu e cer senin. Șansele să fie cerul fără nori sunt de 50-50, așa că probabilitatea de a vedea eclipsă fix de Halloween sunt de 1 la 1.000.

  Iar să pice fix la miezul nopții sunt și mai mici șanse.
  Așadar, West Side Hallo Fest, cu tot decorul de poveste de pe Lacul Morii, va rămâne un eveniment istoric, de povestit copiilor și nepoților! Nu-l ratați!
  Vă așteptăm cu multe surprize. Mâine vă anunțăm programul complet

  #westsideisthebestside
  #PentruSectorul6
  #eclipsadeluna
  #Bucuresti
  #EvenimenteInWeekend


  Descoperă mai multe la Bahtalo 💃 mapamondⓜmedia

  Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

  Lasă un răspuns