Cuvant inainte si inapoiO lista de 25 de retete din comunitatea etnica Rromanes, culeasa din diferite surse si facute un buchet culinar. Sper sa va placa.
Mult succes in realizarea lor!
Dupa principiul….”De la lume adunate si inapoi la lume date”…………
Cristian Simon va ofera :
1. Salata tiganeasca de peste
2. Salata cu creson si muschi tiganesc
3. Salata cu macris si muschi tiganesc
4. Salata de cartofi cu sos tiganesc
5. Salata tiganeasca
6. Omleta cu muschi tiganesc
7. Supa tiganeasca cu fasole verde
8. Tortellini cu ciuperci,muschi tiganesc si sos de rosii
9. Ciorba tiganeasca
10. Friganele cu muschi tiganesc
11. Creier pane cu cartofi tiganesti
12. Cartofi tiganesti
13. Snitel de pui cu sos tiganesc
14. Friptura tiganeasca 1
15. Friptura tiganeasca 2
16. Cotlet tiganesc
17. Orez cu muschi tiganesc
18. Piept de pui in sos tiganesc
19. Pui tiganesc la punga
20. Pui tiganesc
21. Rulada tiganeasca
22. Tocanita cu muschi tiganesc si rozmarin
23. Tocanita tiganeasca
24. Fagure tiganesc
25. Tort tiganesc sau tort din 17 oua
Dati click pentru fisierul PDF :
25 de Retete Culinare Tiganesti
Salata Tiganeasca de Peste.
Ingrediente:
Te trailen bahtale toti nehalitii! Da la mama Amigdala cu o rateta da peshte da-i zace
romanes da cand sa face sa hoftica dusmanii! Da ensperatie da’ la internetu’ fara numar
fara numar fara numar! Ca tot o furara hai noshtri da la fabreca, mo!
Sa ia 2-3 macroi (d-aia de nu ie barii la burta, da? ),
enibahar boabe,
piper boabe,
dafin,
1 ceasca de otet,
4 rroja (adeca linguri) da ulei,
4 puruma (adeca cepe, ce, nu stiti, mo?)
2-3 cutii rosii far’ da cuaja intreji in bolioane, cine e shmecher si are de la ma-sa/matusa-
sa/bunica-sa sa puie bulion de ardei, ardei capia, gras rosu, etc
1 lingurita da sare din aia barie da sa pune la muraturi.
Preparare :
Cum sa face: sa scoate matele la peste si sa taie in doua sau daca vreti in 3-4 bucati.
Intr-un litru jumate da apa sa pune ceasca da otet, enibaharu si piperu boabe si foi de
dafin. Sa da in clocot ca la dascantecu da sperietura si cand sa face dafinu’ verde inchis
frumos (asha o zas mama Amigdala) si ferbe apa acolo in ceauan sa adauga peshtele si sa
mai lasa 5 minute sa sa fiarba. Dupa cele 5 minute sa scoate peshtele, sa scurje, sa aleje
da oase si sa scoate pelita dupa iel si sa taie bucatele cu shuriu’. Oasele sa pune la o parte
da dascantat da mucigai in borcane, da gandaci da bucatarie, da lingura da lemn da
colinda singura si intoarce berbeleac limba-n gura ca-i cu leac, da sperietura si da
umflatura sa pocneasca in gura. Na, ca zasai si pa asta!
P’orma intr-o tigaie sa calesc cele 4 puruma (astea ie cepe, ati uitat, nehalitilor? ), apoi sa
pune cele 2-3 cutii da rosii taiate (daca ie prea groasa compozatia sa mai pune ceva sos de
rosii), enibaharu’ si piperu’ da’ macinate (mama Amigdala pune piperu’ si macinat si
boabe), 2 frunze de dafin, lingurita da sare si ardeii sau bulionu’ da ardei, boia iute/sau
dulce dupa cum vrea mushchiu’ lu’ matale. Dupa ce sa face astea sa toarna intr-un ceauan
peste peshte si sa lasa asa f’o 3 ceasuri.
Mentiuni:
De la esperenta lu’ mama Amigdala gustu’ e mai belea dupe o zi.
Si mai zace mama Amigdala ca fara enibahar te faci da bafta si da ce o mai fi ca nu iasa
bun.
Bafto delo-delo nehalitilor
25 de Retete Culinare Tiganesti
Descoperă mai multe la Bahtalo 💃 mapamondⓜmedia
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.