Mâncărurile tradiţionale ale romilor sunt simplu de făcut, foarte săţioase şi, spun cei care le-au testat, extrem de savuroase. Şah Hai Mas-ul, puiul pe sâr a la Lulica, bândăreţul sau săviacul sunt preparate uşor de făcut de către orice gospodină.
Sighişoara Cioabă, soţia regelui internaţional al romilor, Dorin Cioabă, este o gospodină desăvârşită. De la mesele tradiţionale de sărbători ale familiei sunt nelipsite preparatele tradiţionale ţigăneşti, făcute după reţete transmise din generaţie în generaţie.
Şah Hai Mas-ul, cea mai cunoscută mâncare tradiţională ţigănească
Vestit în comunităţile de romi, Şah Hai Mas-ul se prepară din timpuri străvechi, din perioadele în care aceştia trăiau în corturi şi se mutau dintr-o localitate în alta. Pentru că nu aveau bucătărie şi nu puteau găti foarte des, atunci când se opreau undeva făceau în ceaune preparatul extrem de consistent şi hrănitor din care, dacă mâncau o dată, se săturau.
mai mult la :
/adevarul.ro/
Descoperă mai multe la Bahtalo 💃 mapamondⓜmedia
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.